Importanta unui medic veterinar

Share Button

Importanta unui medic veterinarLa fel ca si oamenii si animalele au nevoie de cele mai bune conditii de crestere. Chiar daca adapostul si hrana se fac in cele mai bune conditii, chiar daca se folosesc aparate de muls vaci pentru a obtine lapte, vacutele se pot imbolnavi. Motivele sunt multe si le vom aminti in cele ce urmeaza.

Chiar daca se folosesc aparate de muls vaci, lucru care ofera o igina mult mai buna decat mulsul manual, sunt nenumarati factori care pot duce la imbolnavirea vacutelor. Insa, atata timp cat puteti evita anumite lucruri, este bine sa le evitati.

Puteti scapa de anumite neplaceri cu o mulgatoate care sa va scape si de efort si de timpul pierdut cu mulsul. www.aparatedemuls.blogspot.com este un site de pe care va puteti achizitiona un astfel de aparat pentru a scapa de o grija in plus.

Multe din bolile care apar sunt datorita unei alimentatii inadecvate. Apa si mancarea trebuie sa fie proaspete, pentru a nu risca aparitia unor boli precum alcaloza ruminala, carentele alimentare sau tetania de iarba. Alcaloza ruminala  apare in situatiile in care vaca primeste furaje excesiv de bogate in faina de oase. Apare in aceasta situatie binecunoscuta „febra a laptelui”. Cum ne dam seama de aceasta problema? Vom observa inflamarea si cresterea in dimensine a glandei mamare.

Datorita ierbii pe care o consuma vaca, poate aparea tetania de iarba. Aceasta apare in cazul in care iarba contine mult potasiu si putin magneziu. Daca vaca este privata de anumite alimente, poate aparea carenta alimentara. Daca aceasta dureaza un timp indelungat, poate duce la probleme hormonale, dar si la diverse slabiciuni sau probleme legate de fecundatie.

Pentru ca aceste probleme apar, fie ca vrem, fie ca nu este nevoie de prezenta unui medic veterinar. Din moment ce ai o ferma, trebuie sa ai un medic veterinar care sa vina atunci cand apar probleme in genul celor amintite mai sus. Acesta va putea prescrie tratamente medicamentoase si va face anumite recomandari, astfel incat animalul care este bolnav sa se vindece cat mai repede este posibil. De asemenea, in cazuri urgente, atunci cand este nevoie, el poate opera animalul respectiv sau sa faca injectii.

Best seo packages

Medici veterinari trebuie sa fie absolventii unei facultati de medicina veterinara, sa aiba instrumente specifice activitatii pe care o presteaza, sa fie persoane care iubesc animalele si sa puna pe primul loc sanatatea acestora. Ei trebuie sa aiba indemanare, precizie si sa reactioneze rapid atunci cand situatia o cere.

Exista si anumite riscuri la care se supun medicii veterinari. Multe animale pot avea boli destul de grave si daca nu se lucreaza in conditii de igiena, pot fi transmisi diferiti microbi. De asemenea, anumite animale pot fi violente. Medicii veterinari pot lucra si cu substante toxice, care ajuta la deparazitarea animalelor, fapt pentru care trebuie sa poarte echipaente de protectie.

Chiar daca are anumite riscuri, chiar daca este o meserie de multe ori solicitanta, chiar daca necesita de multe ori deplasari, daca esti un medic ce nu lucreaza la un cabinet, meseria de medic veterinar ramane una placuta si cautata. Din nefericire sunt suficiente cazuri in care medicii veterinari sunt prea putini, si ei trebuie sa faca munca de veterinar pentru 2-3 localitati.

Medicii veterinari trebuie sa fie prezenti in ferme, in cabinetele specialiazate si la perosanele care le solicita pentu a da ajutor animalelor. A fi medic veterinar poate fi ca la orice meserie si placut si neplacut, depinde din ce unghi privesti lucrurile.


Alte stiri actuale :

1. România va exporta vaci și carne de vacă în China
2. Circa 15.000 de fermieri trebuie sa se asocieze, altfel dispar de pe piata!
3. Vaca cu cinci picioare, plimbată în toată India ca un talisman norocos
4. România este pe ultimele locuri în UE la consumul de lapte de vacă ambalat

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.