Ginsengul Siberian – Eleutherococcus Senticosus

Share Button

Ginsengul-Siberian-Eleutherococcus-Senticosus
Eleutherococcus Senticosus sau ginsengul siberian ( shigako sau eleuthero ) , o planta ce creste in flora spontana din Siberia ( de unde ii vine si numele ) dar si in China , Japonia si Coreea , este folosit de secole in medicina traditionala din China si Rusia . Compozitia chimica a acestei plante este total diferita de cea a ginsengului chinezesc , insa la capitolul proprietati terapeutice aceste doua plante prezinta o serie de similaritati .

Printre altele este si ingredientul principal din compozitia Tian Li , unul dintre cele mai apreciate produse ce ajuta la indepartarea disfunctiilor erectile . Deasemenea , Tian Li este recunoscut pentru capacitatea de a revigora si intensifica vitalitatea si functiile organismului uman .

Pentru toti cei interesati , acest stimulant sexual poate fi achizitionat de pe webfarm.ro , o farmacie online Baia Mare al carei principal scop este acela de a facilita accesul clientilor la o gama variata de medicamente si produse farmaceutice de cea mai buna calitate .

Eleutherosidele , ingredientele active din componenta ginsengului siberian , sunt recunoscute pentru capacitatea de a :

  • stimula sistemul imunitar . In urma unui studiu realizat timp de patru saptamani pe subiecti sanatosi , s-a demonstrat ca persoanele care au fost tratate cu extract de ginseng siberian au prezentat imbunatatiri semnificative la nivelul functiilor organismului .
  • reduce efectele racealii si gripei . Studiile de specialitate au demonstrat ca , daca planta este administrata in primele 72 de ore de la aparitia primelor simptome reduce atat gravitatea cat si durata racelii .
  • ameliora starile de stres prin cresterea nivelul de energie si vitalitate a organismului , precum si a capacitatilor intelectuale ;
  • lupta cu herpesul genital . Un studiu la care au participat 93 de persoane timp de 6 luni , persoane care sufereau de herpes simplex tip 2 ( o afectiune care poate provoca aparitia herpesului genital ) , a demonstrat ca , consumul de ginseng siberian a ajutat la scaderea intensitatii si dezvoltarii acestei afectiuni .
  • creste performantele intelectuale prin imbunatatirea vigilentei mentale ;
  • imbunatati rezistenta fizica si cresterea puterii musculare ;
  • scadea nivelul de zahar din sange , fiind in acelas timp foarte benefice pentru persoanele varstnice , ameliorand sanatatea mintala si stimuland activitatea sociala . Nivelul de zahar din sange este redus ca urmare a actiunii polizaharidelor , substante chimice prezente in compozitia acestei plante miraculoase .

Cercetarile stiintifice , cele mai multe la numar realizate in Rusia , au demonstrat ca extractele obtinute din ginsengul siberian prezinta calitati aticancerigene , incetinesc evolutia SIDA si amelioreaza efectele iradierilor si ale citostaticelor .

Aceasata planta minune se regaseste sub forma de extracte lichide , capsule , pulbere , comprimate sau radacina propriu-zisa . Doza zilnica recomandata , pentru adulti , este de 500 mg radacina uscata , sub forma de ceai sau capsule . Pentru cei care prefera tincturile se recomanda consumarea a cate o lingurita de doua ori pe zi .

Best seo packages

In cazul bolilor cronice , precum oboseala sau stresul , se recomanda o cura de trei luni . Daca problema persista ciclul poate fi repetat insa dupa fiecare perioada de trei luni trebuie urmata o perioada de trei saptamani de pauza .

Mare atentie insa , ginsengul siberian nu este recomandat pentru copii , pentru persoanele care sufera de hipertensiune arteriala , apnee de somn obstructiva sau narcolepsie , pentru femeile insarcinate sau pentru cele care alapteaza .

Printre efectele secundare se numara insomnia , hipertensiunea arteriala , somnolenta , varsaturi , sangerari nazale sau dureri de cap .


Articole asemanatoare:
1.Cactus Botanics ~ Siberian Ginseng
2.Many natural defences to ward off digestion problems
3.US scientists ‘prove’ what Siberian grannies have known for generations about magical Arctic herb
4.Ginseng season opens

 

 

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.