Cum se foloseste o masina de insurubat?

Share Button

Cum se foloseste o masina de insurubat?Cu totii reflectam, macar o data in viata, la modul in care societatea moderna evolueaza si ne miram uneori de viteza cu care, de pilda, tehnologia se schimba: am trecut cu usurinta de la desktop la laptop si tableta, de la telefonul clasic la cel mobil si mai apoi la smartphone, de la ferastrau la motoferastrau, de la surubelnita la masina de insurubat .

Multi dintre cei care lucreaza in domeniul constructiilor, care sunt, prin urmare, profesionisti, folosesc de cele mai multe ori masini de insurubat in dauna surubelnitelor clasice.

Exista insa si multi incepatori sau amatori in ale constructiilor care detin astfel de masini de insurubat insa nu detin si cunostintele necesare pentru a le folosi corect si eficient.

Una dintre cele mai intalnite probleme este folosirea incorecta a asa-numitul burgiu de insurubare. Am auzit adesea, in cadrul unor cursuri de initiere in realizarea pieselor de mobilier, cum masina se invarte la o viteza foarte mare, iar sunetul pe care aceasta il face este acompaniat de acel “tac-tac” care indica faptul ca asa-numitul cap al surubului este pur si simplu distrus, deformat atunci cand este folosit la realizarea unei astfel de piese.

De aceea, este foarte important ca burghiul de insurubare sa fie foarte bine fixat in capul surubului. Daca nu facem acest lucru, atunci vom deforma atat surubul cat si burghiul. Haideti sa vedem care sunt pasii care trebuie urmati pentru o folosire corecta si eficienta a masinii de insurubat.

Folosirea unui burghiu de insurubare adecvat

Este foarte important sa folosim burghiul de insurubare adecvat pentru tipul de surub utilizat. Cel mai folosit burghiu de insurubare pentru lemn de grosime medie este PZ2. Modelul burghiului poate fi gasit inscriptionat pe suprafata acestuia. Daca nu sunteti siguri de modelul pe care il folositi, puteti testa compatibilitatea astfel: tineti burghiul la un unghi de 45 de grade; daca surubul sta fixat pe burghiu si nu cade, atunci inseamna ca folositi burghiul potrivit.

Fixarea foarte buna a burghiului

Trebuie sa ne asiguram intotdeauna ca burghiul de insurubare este foarte bine pozitionat in capul surubului. Atunci cand insurubam trebuie sa punem presiune pe partea superioara a masinii de insurubat pentru a ne asigura ca burghiul sta fixat in capul surubului.

Tinerea surubului

Pentru a impiedica burghiul sau surubul sa alunece atunci cand incercati sa insurubati, incercati sa tineti surubul in pozitia dorita pana cand acesta incepe sa intre in suprafata lemnului. Acest lucru il puteti face atunci cand doriti sa insurubati ceva intr-un lemn de esenta nu foarte tare, in caz contrar este indicat sa se faca intai o gaura de ghidare.

Bine de stiut

Este bine sa folosim un suport magnetic pentru burghiul de insurubare. Acesta ne va ajuta sa tinem surubul in pozitie optima la capatul burghiului. In locul in care pozitionam surubul, putem face o mica adancitura prin apasarea acestuia astfel incat sa putem tine surubul cat mai usor. In cazul in care burghiul continua sa alunece de pe capul surubului inseamna ca nu exercitam destula presiune pentru a-l fixa. Putem echilibra acest lucru printr-o apasare puternica cu mana stanga pe partea superioara a masinii.

Asa cum se spune din batrani, repetitia este mama invataturii. Cu cat experimentati mai multe masini de insurubat si suruburi cu atat mai bine veti sti ce se potriveste pentru dumneavoastra. Pentru a vedea o gama larga de produse de insurubat si nu numai, puteti accesa http://www.epinvest.ro/masini-de-insurubat-2 .

Alte stiri actuale :

1. 8 scaune clasice, dar moderne – amenajari interioare
2. Cum sa ai o locuinta luminoasa. Propuneri de mobilier alb
3. Amenajarile interioare duse la rangul de arta. Cele mai noi tendinte si produse din domeniu
4. Apartament de 29 mp – solutii de design interior
5. Decorul casei tale: Realizeaza un ornament superb, din materiale ieftine. E atat de simplu

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.