5 moduri de a imbunatati eficienta, viteza si acuratetea in depozit

Share Button
Management depozit - soft Point Logistix

Depozitele moderne sunt mult mai rapide si mai eficiente decat cele de acum 20 sau chiar de acum 10 ani. Chiar si asa, insa, tot simtim ca nu functioneaza suficient de bine si suntem convinsi ca exista lucruri pe care le putem face pentru a avea un depozit si mai bun.
Iata, asadar, cinci metode concepute pentru a imbunatati eficienta, viteza si acuratetea intr-un depozit.

Imbunatatirea software-ului operational

Primul pas in imbunatatirea operatiunilor din depozit este detinerea instrumentelor potrivite, iar un sistem modern de gestionare a depozitului (WMS) este alegerea ideala pentru a stabili punctele de referinta privind eficienta, pierderile, viteza de finalizare a comenzilor si cat de precisa este munca desfasurata in depozit.
Probabil ca pare deja un cliseu, insa este si foarte adevarat: nu putem imbunatati ceva ce nu masuram! Asadar, solutia este alegerea unui WMS capabil, iar pariul cel mai sigur in acest sens este solutia Crosspoint WMS de la Point Logistix, care va oferi echipei o serie intreaga de modalitati de a-si folosi mai bine timpul si stocurile.

Imbunatatirea alegerii indicatorilor

Valorile, in special indicatorii cheie de performanta (KPI), au la baza tocmai introducerea unui WMS inteligent. Ele spun povestea afacerii si identifica modul in care aceasta poate functiona mai bine.
Orice afacere trebuie sa evalueze valorile urmarite si modul in care stabileste indicatorii cheie de performanta. Acestia trebuie sa fie intotdeauna usor de inteles si de masurat si mai ales sa ofere o idee clara despre starea afacerii. Orice echipa poate intelege mai bine 5 valori decat 20. Ca atare, trebuie sa fie clar care sunt valorile care ofera cele mai multe informatii utile.

Reorganizarea localizarii marfurilor

Studierea comenzilor dintr-o zi obisnuita si rutele folosite de angajati pentru colectarea acestora poate oferi informatii foarte importante si poate dicta reorganizarea.
Este important ca produsele cu volum mare sa fie amplasate in locatii favorabile.
De asemenea, cele mai populare produse trebuie asezate in apropierea punctelor nodale din depozit, grabind astfel procesele de colectare si ambalare.
Solutia ideala poate veni si in acest caz de la un sistem WMS care poate eficientiza intregul proces de organizare, colectare si ambalare, astfel incat comenzile sa fie gata la timp.

Procesul de kitting personalizat

Reorganizarea amplasarii marfurilor si analiza rutelor poate oferi foarte multe informatii ce pot fi apoi utilizate pentru procesul de kitting customizat. Kiturile customizate – ansambluri de marfuri grupate in functie de preferintele de cumparare ale clientilor – aduc un castig in materie de productivitate.
Kittingul poate fi planificat fie la nivel de pachete vandute, fie la nivel de organizare a depozitului, ambele crescand eficienta prin reducerea punctelor de colectare.

Eficientizarea primirilor

In general in prim planul proceselor unui depozit se afla expedierea cat mai rapida si cu o precizie cat mai mare a comenzilor. Din pacate, asta duce la blocaje si intarzieri in departamentul de primiri. Cu cat un business devine mai rapid si mai eficient, cu atat el trebuie sa isi pregateasca mai repede stocul.
Iata de ce este important ca si procesul de primire sa fie eficientizat la maxim, tot cu ajutorul sistemului WMS, mai ales ca de procesul de primire depind toate celelalte procese din depozit.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.